Voor ouders

Op deze website staan drie films: Leeuw, Lessiboy en Ford. De films zijn zo gemaakt dat kinderen vanaf 6 jaar ze heel makkelijk kunnen gebruiken. Je kunt als ouder meekijken, maar eigenlijk is het niet nodig. Bennie vertelt precies wat er moet gebeuren. Bij kinderen die nog niet kunnen lezen, is het wel handig als er iemand helpt. Kinderen kunnen in hun eentje meedoen met Bennie Briljant, maar samenspelen met een vriendje of een buurmeisje is natuurlijk nog leuker!

Elke film duurt ongeveer een half uur en bestaat uit verschillende delen. Het is mogelijk om bepaalde stukken over te slaan of juist te herhalen. In de verschillende delen van de film leert Bennie Briljant de kinderen een liedje te zingen en ritmes te klappen. Daarna mogen de kinderen hun instrument erbij pakken. Na verloop van tijd kan je kind van slagwerkinstrument wisselen en opnieuw meedoen met Bennie. Voor alle films van Bennie geldt: hoe vaker je het doet, hoe beter je het kunt en hoe leuker het wordt!

Slagwerkinstrumenten
Bij de films is het heel belangrijk dat je kind een slagwerkinstrument heeft om op te spelen! Bennie speelt in de films op vier verschillende houten instrumenten: de handtrommel, de tamboerijn, de sambabal en de rasp. Op deze website staan ook tips voor kinderen om zelf een slagwerkinstrument te maken.

De lessen van Bennie kunnen ook in de klas worden behandeld. Hier is een apart programma voor gemaakt.